Veelgestelde vragen

Wat kunnen we voor je doen?


Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de maximaal te behalen afstand.
Ten eerste de bandenspanning. Beide banden moeten op 2.3 bar staan (bij de +serie). Als dit minder is kan de range tot wel 35% afnemen.

Verder is het totaalgewicht van fietser en belading van invloed. Hoe hoger het totaalgewicht, hoe eerder de accu leegloopt.
Daarnaast is de manier van fietsen van grote invloed. Tijdens het optrekken verbruikt de bike velen malen meer dan wanneer er op constante snelheid wordt gefietst. 

Ook het weer heeft invloed op de maximale range. Bij een buitentemperatuur rond de 5 graden Celsius neemt de maximale range rond de 20% af.

Zet daarnaast de accu uit wanneer de bike niet wordt gebruikt. De motorcontroller gebruikt ongeveer 4 watt. Als de accu aan blijft staan zal deze dus langzaam leeglopen.

Service- en garantievragen lopen via de partij waar de Phatfour is gekocht. Heb je jouw bike bij een reseller gekocht? Neem dan contact op met hen.

Heb je de bike direct bij ons besteld? Neem dan contact op via support@phatfour.com

Als bewijs van ons vakmanschap worden al onze frames gedekt met 5 jaar garantie.
Op alle elektronische componenten van een Phatfour zit de gebruikelijke 2 jaar garantie. 
Op slijtageonderdelen wordt in de meeste gevallen geen garantie verleend. 

Vragen over garantie? Neem contact op via support@phatfour.com

De fatbikes van Phatfour worden elke keer zorgvuldig gebouwd en rijklaar opgeleverd. Maar het is normaal dat sommige onderdelen na een tijdje wat losser gaan zitten. Om ervoor te zorgen dat je jaren zorgeloos kunt cruisen, raden we vanuit Phatfour aan om na de eerste 300 gereden kilometers een servicebeurt uit te laten voeren. Hierna wordt aangeraden na elke 500 km een servicebeurt uit te voeren. De servicebeurt kan je laten uitvoeren bij een van de Phatfour dealers.

Onze dealers (of andere lokale fietsenmakers) helpen je graag. Dit is wat ze kunnen doen:

  • Remmen afstellen

  • Versnellingen controleren

  • Ketting spannen en smeren

  • Bouten waar nodig vastdraaien

  • Bandendruk controleren

Heb je nog andere vragen? 
Neem contact op met de support 
afdeling.

Voor de fijnste fietservaring raden we een bandenspanning aan van 1.8 tot 2 bar. Met een hogere bandenspanning is de rolweerstand lager en krijg je minder snel een lekke band. 

Een Phatfour kan en mag maximaal 25km per uur. Fatbikes die harder rijden dan 25km per uur zijn illegaal en kunnen in beslag genomen worden. 

Wij zijn tegen het opvoeren van Phatfour’s. Het is verboden om harder dan 25km per uur te rijden op de openbare weg. 

​De buitentemperatuur heeft invloed op de prestaties van je accu. Het bereik en het vermogen van een batterij zullen altijd het beste zijn bij warmer weer. Ook in de winter kun je je fiets volkomen veilig gebruiken, maar probeer je fiets wel op kamertemperatuur op te laden. Als je je fiets buiten in de kou parkeert, zorg er dan voor dat de accu niet helemaal leeg is.

Hoe warm of koud het ook is, we raden je altijd aan om de stekker van je fiets uit het stopcontact te halen zodra je fiets volledig is opgeladen. En als je je fiets voor langere tijd wilt stallen, zorg er dan voor dat het accuniveau ongeveer 40-60% is. Zo houd je de prestaties van je accu op peil.

Bij lage temperaturen kun je merken dat je accu sneller leeg is en dat de motor iets minder krachtig aanvoelt. Als je de eerste paar minuten op een lager energieniveau rijdt, geef je je accu de kans om zich goed op te warmen.

​​Op een Phatfour fatbike mag je zonder helm fietsen. 

​​Je hebt geen rijbewijs nodig voor een fatbike die maximaal 25km per uur gaat.

​​Dit is niet mogelijk via de website van Phatfour maar wel via een aantal Phatfour dealers. Hiervoor verwijzen we je naar een van onze dealers.

​​Er geldt geen minimumleeftijd om op een fatbike te rijden. Voor een Phatfour moet je wel minimaal 1.50m zijn. 

Wat is de beste fatbike van 2023?

​​De FLX  is in 2023 als beste uit de test gekomen van Bright NL. Met een score van een 8- staat Phatfour bovenaan in de lijst in de categorie fatbikes.