BLOG

Phatfour blog: nieuws, tips en e-bike avonturieren

MANNERS - in gesprek met de oprichters

Het verhaal van Phatfour begint in de garage van Mels, waar het drietal al motoren ombouwde tot caféracers en auto’s een vette upgrade gaven. “In eerste instantie wilden we voor onszelf een elektrische fiets ontwerpen en bouwen”, vertelt Daan. “Dat is een beetje uit de hand gelopen. 

Dailybase op stap met Phatfour

"Je hebt ongetwijfeld al eens van die coole moderne fatbikes voorbij zien scheuren in real life of op Instagram, maar hoe rijdt zo’n bike nou eigenlijk? Wij hebben de Phatfour mogen testen op het mooiste circuit van Nederland; hartje Amsterdam! 

Bright review: "deze stoere e-bike rijdt lekker en is 'Made in Holland' 

De Phatfour is een elektrische fatbike in retro-stijl, oftewel een e-bike met dikke banden die op een oude brommer lijkt. Opvallend: de Phatfour wordt in Nederland gemaakt. Deze Hollandse-bike is ook echt voor Hollandse mensen met Hollandse posturen gebouwd.

MANIFY - Phatfour bikes, de vervanger van het blauwe kentekenplaat

Rijden zonder helm, vrij van verzekeringsplicht of rijbewijs en gewoon lekker op de fietspaden cruisen, zelfs in Amsterdam! En daarnaast is hij ook nog eens trambaan-bestendig, door z’n dikke banden. Ideaal! 

RTLZ: stoere e-bike gemaakt in Nederland

De Phatfour is een elektrische fatbike in retro-stijl, oftewel een e-bike met dikke banden die op een oude brommer lijkt. Opvallend: de Phatfour wordt in Nederland gemaakt. 

Business Insider - 6 extravagante e-bikes

Doet deze e-bike een beetje denken aan een oude motorfiets? Klopt helemaal. De Amsterdamse ondernemers Pieter van Beusekom, Mels van Hoolwerff en Daan Valk lieten zich inspireren door Nederlandse Simplex Motoren die vanaf 1906 werden gemaakt.

Pagina 1      Pagina 2      Pagina 3