De AD Fietstest: Phatfour FLX+ bekroond met een 8-

De Phatfour FLX+ is recentelijk is bekroond met een score van 7,9 door de AD Fietstest.nl.

Eerste indrukken van de testers
Veel testers waren voor het eerst op een fatbike en vonden de ervaring verrassend positief. Het meest opvallende commentaar was dat je 'nauwelijks hoeft te trappen', wat de FLX+ ideaal maakt voor ontspannen ritten, zowel in de stad als op ruiger terrein. De fiets heeft een krachtig en robuust uiterlijk, wat hem een stoere uitstraling geeft. Het design wordt beschreven als 'gaaf', hoewel sommige testers de fiets ook 'een beetje spartaans' vonden. Dit kan wijzen op de functionele, no-nonsense benadering van het ontwerp.

Rijervaring en Bedieningsgemak
Een van de grootste pluspunten van de FLX+ is het bedieningsgemak. De automatische versnellingsbak zorgt ervoor dat de rijder zich kan concentreren op de weg en niet hoeft te schakelen. De hydraulische schijfremmen bieden betrouwbare remkracht onder alle omstandigheden, wat bijdraagt aan de veiligheid van de rijder. De 750 Wh accu biedt een indrukwekkende actieradius van 100 km, wat betekent dat lange ritten zonder opladen geen probleem zijn. Bovendien is de accu uitneembaar, wat het opladen gemakkelijker maakt.

Nostalgie en moderniteit in één
De vergelijking met de Puch van vroeger roept een gevoel van nostalgie op, terwijl de FLX+ ook alle moderne snufjes heeft die je van een hedendaagse elektrische fiets mag verwachten. Het stoere design en de krachtige prestaties maken het een opvallende verschijning op de weg.

Voor meer informatie en gedetailleerde beoordelingen, kun je de volledige test bekijken AD Fietstest.nl.

Lees ook: Phatfour Fatbikes ‘Best Getest’ door Algemeen Dagblad en Fietstest.nl