Hoe zet je een fatbike het beste op slot?

Fietsdiefstal is een veelvoorkomend probleem, en als trotse eigenaar van een fatbike wil je natuurlijk niet dat jouw kostbare bezit in verkeerde handen valt. Het kiezen van juiste fietssloten en het op de juiste manier bevestigen van je fatbike aan een vast object zijn cruciale stappen om diefstal te voorkomen. In dit artikel vind je praktische tips om jouw fatbike optimaal te kunnen beveiligen.

Het belang van ART 3 of 4 sloten
Een goed fietsslot is essentieel, en daarbij is het ART 3-keurmerk of hoger een betrouwbare indicator van de kwaliteit en veiligheid van het slot. ART 3 en 4 -gekeurde sloten voldoen aan strenge eisen en bieden een hogere mate van bescherming. Uit onze poll blijkt dat maar liefst 38% van onze rijders maar één slot gebruikt. Het is sterk aan te raden om niet één, maar twee verschillende sloten te gebruiken om het dieven zo moeilijk mogelijk te maken.

Bevestig je fatbike aan een vast object
Het is niet alleen belangrijk om te investeren in kwalitatieve sloten, maar ook om je fatbike op de juiste manier te bevestigen. Maak gebruik van een slot dat door zowel het achterwiel als het frame gaat en bevestig je fatbike aan een vast object zoals een paal of fietsenrek. Hierdoor wordt het voor dieven veel lastiger om de fiets op te tillen of weg te dragen. 

Bevestig het eerste slot door je voorwiel en aan een vast object zoals een paal of fietsenrek. 

Bevestig het tweede slot door je voorwiel, frame en aan een vast object zoals een paal of fietsenrek. 

Variatie in sloten
Een slimme strategie is het combineren van verschillende sloten. Bijvoorbeeld, gebruik zowel een vouwslot als een kettingslot. Het vouwslot is handig vanwege zijn flexibiliteit en draagbaarheid, terwijl het kettingslot extra stevigheid biedt. Met deze dubbele beveiliging vergroot je de kans dat een dief jouw fatbike links laat liggen. 

Extra bescherming
Om het nog moeilijker te maken voor dieven, kun je overwegen om extra beveiligingsmaatregelen te nemen. Een anti-diefstal accu slot voorkomt dat de accu van je fatbike gemakkelijk kan worden verwijderd, waardoor de aantrekkelijkheid voor dieven vermindert. Daarnaast kan een alarm box een afschrikkend effect hebben. Wanneer je fatbike wordt aangeraakt, zal het luide alarm onmiddellijk de aandacht trekken en dieven ontmoedigen. 

Anti diefstal accu slot.

ABUS alarmbox