Is een fatbike veilig?

De dikke banden van een fatbike bieden meer grip op de weg, waardoor ze veiliger zijn om mee te rijden in verschillende weersomstandigheden. Of je nu door sneeuw, modder of zand rijdt, een fatbike geeft je stabiliteit en controle. Hierdoor kun je met vertrouwen offroad rijden zonder je zorgen te hoeven maken over uitglijden of vastlopen in het terrein.

Omdat de meeste fatbikes elektrisch aangedreven zijn, kunnen ze een hogere topsnelheid bereiken dan traditionele fietsen. Dit kan enige bezorgdheid oproepen over de veiligheid van het rijden met een fatbike. Echter, door de beperkingen van het vermogen en de topsnelheid die worden gesteld aan e-bikes, blijven Phatfour bikes binnen veilige grenzen. Het vermogen van een Phatfour is beperkt tot 250 Watt en de topsnelheid is begrensd op 25 km/h. Dit zorgt ervoor dat Phatfour bikes stabiel en controleerbaar blijven, zelfs op hogere snelheden.

Phatfour fatbikes
De Phatfour is ontworpen als een veilige fiets. De term fatbike staat voor een e-bike met dikke banden. De regels van een e-bike zijn hetzelfde voor een fatbike. Je hoeft geen helm te dragen, geen rijbewijs te hebben en is niet leeftijd gebonden, mits de fatbike een elektrisch aangedreven fiets is met een vermogen onder de 250 Watt en een maximale topsnelheid gelimiteerd op 25 km/h.