Is er een helmplicht voor fatbikes?

Elektrische fietsen met een trapondersteuning tot 25 km/u hebben geen helmplicht.

Sinds 2017 is er wel een helmplicht voor e-bikes, ook wel speed pedelecs genoemd met een trapondersteuning tot 45 km/u. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor snorfietsen.

Helmplicht voor snorfietsers
Naar verwachting wordt de verplichte helmplicht per januari 2023 voor snorfietsen tot 25 km/u landelijk doorgevoerd. In Amsterdam is dit al sinds 2019 doorgevoerd. Waarbij snorfietsers binnen de ring A10 van Amsterdam op aangegeven plekken op de rijbaan te rijden en verplicht een helm moeten dragen. Ook in Utrecht is de helmplicht doorgevoerd sinds oktober 2021. De boete voor het niet dragen van een helm is 95 euro. 

Fatbikes
Fatbikes zijn (elektrische) fietsen met dikke banden. Met fatbikes kun je overal het hele jaar door rijden; door de duinen, sneeuw of op het strand. Zo gaan deze stevige tweewielers de concurrentie aan met gewone fietsen, maar ook met scooters. 

Phatfour
Op een Phatfour e-bike mag je zonder helm fietsen. Phatfour fietsen worden in Nederland gebouwd uit hoogwaardig staal dat is bewerkt met de modernste buigmachines en gelast door Nederlandse vakmannen. Met de Bafang 250Watt achterwielmotor ben je als eerste weg bij het stoplicht en met zijn 470Wh of 630Wh accu kun je kilometers ver rondscheuren.

Benieuwd hoe de e-bike van Phatfour rijdt? Boek hier een gratis testrit op één van onze locaties in Nederland.