Nieuwe verkeersmaatregelen in Rotterdam

De gemeente Rotterdam wil de maximumsnelheid in de binnenstad terugbrengen naar dertig kilometer per uur. Volgend jaar zijn de eerste achttien straten aan de beurt. Daarnaast ben je vanaf 1 januari 2023 verplicht om op veel (deel)scooters een helm te dragen. Mark our words: de fatbike wordt – mede hierdoor – de nieuwe trend. En dan hebben we vooral die van Phatfour op het oog. 

HELEMAAL NAAR JOUW SMAAK

Wie wel eens in steden zoals Amsterdam of Den Haag komt, spot ze daar om de haverklap. En ook in Rotterdam zie je de elektrische fietsen met dikke banden en lang zadel steeds vaker. De fatbikes van Phatfour zien er superstoer uit. Op deze fietsen rijd je tot 25 kilometer per uur en hoef je geen helm op. Je kunt een Phatfour bovendien helemaal naar jouw smaak laten aanpassen met allerlei accessoires.

ZO IS PHATFOUR ONTSTAAN

Mede-oprichter Alexander: “Mijn compagnon Mels sleutelt altijd aan motoren. Drie jaar geleden kwam hij op het idee om een elektrische fiets met dikke banden te maken. Toen hij een testrondje reed, kwam hij langs een fietsenmaker. Die riep: ‘Hee, stop! Doe mij er twee!'” Zo kwamen de mannen op het idee om de fatbikes in productie te brengen. Die gehele productie gebeurt in Nederland. Hartstikke duurzaam én handig: mocht je bijvoorbeeld een onderdeel willen laten vervangen, dan kunnen ze snel schakelen.

SNOEPWINKEL VOOR E-MOBILITEIT

Denk je nu: zo’n Phatfour, dat is misschien wel iets voor mij? Haast jezelf dan naar de splinternieuwe winkel Welectric op Weena nummer 16 (pal naast het Hilton). Oprichter Rogier noemt het niet voor niets de ‘candy store for e-mobility‘. Deze winkel speelt helemaal in op de laatste trends op dit vlak – van steps tot kleine vrachtwagentjes – en heeft daarom ook een flink aantal vette Phatfour-bikes staan.

MAAK EEN GRATIS TESTRIT

Je kunt bij Welectric een gratis testrit maken, of – via hun verhuurbedrijf WeRental – een Phatfour huren om lekker mee door de stad te cruisen. De kosten daarvoor bedragen €39,50 per dag. Besluit je de bike daarna aan te schaffen? Dan krijg je de huurkosten terug. 

Bron: In de buurt Rotterdam