Phatfour Connected maakt fatbike weer verzekerbaar


De fatbike is weer te verzekeren in combinatie met de nieuwe anti-diefstal service: Phatfour Connected. Middels een tracker is je Phatfour altijd te lokaliseren via een app. Vernieuwend binnen het segment is dat bij diefstal de motor op afstand uitgezet kan worden. Vervolgens komt Nederlands grootste beveiligingsfirma G4S, in actie om de gestolen bike te achterhalen. Zelfs als de dief de tracker weet te verwijderen, blijft de e-bike onbruikbaar.

Phatfour's anti-diefstalservice is nu beschikbaar voor alle FLX modellen. Reeds verkochte FLX-fietsen kunnen ook gebruik maken van Phatfour Connected (retrofit). Iedere Phatfour wordt na diefstal direct ‘besmette handelswaar’. Zelfs als de e-bike in onderdelen wordt verkocht. Veel onderdelen van de in Nederland vervaardigde Phatfour hebben een unieke registratie. Daardoor kan de politie altijd de rechtmatige eigenaar achterhalen. 

Verzekerbaar 
Door deze oplossing is Phatfour als eerste fatbike merk weer te verzekeren tegen diefstal vanaf 1 februari 2024. De verzekering is bij een aangesloten Phatfour dealer af te sluiten bij aanschaf van een nieuwe Phatfour of bij Phatfour zelf bij een bestelling op de website.

E-Bike Diefstallen 
Met name in Amsterdam werden in 2023 opvallend veel e-bikes en e-bakfietsen gestolen. Verzekeraars hebben vervolgens eind 2023 besloten om massaal te stoppen met het verzekeren van specifiek fatbikes.

"Afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een effectieve bescherming tegen diefstal," verklaart Mels van Hoolwerff, CEO van Phatfour. "Het feit dat de Phatfour nu weer te verzekeren is, is een fantastische opsteker voor onszelf en onze groeiende groep fans.”

Volledig Legaal 
Een extra zekerheid is dat de Phatfour niet zelfstandig is op te voeren. Ook is het onmogelijk om een gashendel te bevestigen. Wie het toch lukt om de e-bike op te voeren, krijgt een permanente melding in het display, voor iedere agent zichtbaar. Met deze en andere maatregelen voorkomt Phatfour dat haar e-bikes onveilig worden ingezet.

“De reputatie van fatbikes is helaas vertekend door een groep jongeren die op goedkope, illegaal opgevoerde fatbikes de fietspaden onveilig maakt. Dit is niet representatief voor onze categorie,” legt Mels van Hoolwerff uit, “Een Phatfour is een veilig en duurzaam alternatief voor de miljoen fossiele scooters in Nederland en kan veel korte autoritten vervangen.” 

Kosten Phatfour Connected 
De nieuwe Phatfour-tracker kost eenmalig € 89,- inclusief installatie. Hieraan zit een connectivity abonnement verbonden vanaf ongeveer € 6,- per maand, afhankelijk van de contractduur. Met Phatfour Connected voldoet de service volledig aan het nieuwe KIWA veiligheidskeurmerk, waarmee Phatfour klaar is voor een duurzame toekomst met strengere eisen. Phatfour Connected is hier te bestellen.