Phatfour fatbikes veroveren de politiepatrouille

De politie in regio Groningen heeft besloten om hun gebruikelijke voertuigen in te ruilen voor een meer ecologisch alternatief en om verbinding met de jeugd te maken: de Phatfour fatbikes.

Een pionier in de wereld van legale fatbikes
In dit kader komt Phatfour naar voren als een pionier in de wereld van legale fatbikes. Met een focus op zowel duurzaamheid als conformiteit met de EN15194-norm, brengt Phatfour zelf fatbikes op de markt die voldoen aan alle wettelijke voorschriften voor elektrisch aangedreven fietsen. Deze norm omvat een vermogen van maximaal 250 Watt en een topsnelheid van 25 km/u. Hierdoor zijn Phatfour fatbikes volledig geschikt voor gebruik op de openbare weg en dragen ze bij aan een veiligere verkeersomgeving.

Een van de voordelen van het gebruik van Phatfour fatbikes is dat ze kunnen worden gebruikt zonder dat een rijbewijs vereist is en zonder dat een helm verplicht is. Dit draagt bij aan de toegankelijkheid van de fatbike en laat zien dat veiligheid niet alleen een zorg is voor de berijders, maar ook voor de makers.

Kortom, de beslissing van de politie om Phatfour fatbikes te gebruiken voor patrouilles markeert een positieve verschuiving in het denken over verkeersveiligheid en duurzaamheid. Met een nadruk op wettelijke naleving en samenwerking met regelgevende instanties, zet Phatfour een nieuwe standaard neer voor fatbikes en hun plaats op de openbare weg. Als de politie ervoor kiest om met deze fatbikes te patrouilleren, is het duidelijk dat deze tweewielige krachtpatsers een legitieme en veelbelovende rol spelen in de toekomst van veilig en verantwoordelijk stadsvervoer.