Wat kan een opgevoerde fatbike je aan boetes kosten?

Terwijl fatbikes de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden, is er een opkomende trend die zorgen doet rijzen: het opvoeren van fatbikes om hogere snelheden te bereiken. Om dit tegen te gaan gaat de politie met een vernieuwde rollerbank controleren of een fatbike is opgevoerd. De nieuwe boetes voor het opvoeren van een fatbike 2024 zijn bekend en ze zijn fors. 

Wanneer is een fatbike niet toegestaan op de openbare weg?
Een fatbike mag niet op de weg als deze boven de 25 km/u nog ondersteunt, een krachtigere motor heeft dan 250W of een 'gashendel' heeft waardoor je niet hoeft te trappen tijdens het fietsen. Dan valt de fiets namelijk niet meer onder de e-bike en is het een motorvoertuig, gelijk aan een auto of motor, maar dan zonder keuring, kenteken of WA-verzekering.

Boete maximaal €1385,- en inbeslagname
Als je op een fatbike rijdt die deze boven 25 km/u nog ondersteunt, een krachtigere motor heeft dan 250W of een 'gashendel' heeft dan rijd je illegaal op de weg. Dit valt onder boetecode K024 en kost in 2024 €460,-. 

Daarnaast zou je ook nog een boete kunnen krijgen omdat je onverzekerd rondrijdt op een motorvoertuig. De boete hiervoor in 2024 is €495,-. Stel dat je dan ook nog geen rijbewijs hebt, dan kan daar nog eens €430,- bijkomen.

In het ergste geval kun je dus een boete van in totaal €1385,- krijgen voor het opvoeren van een fatbike. En als kers op de taart, de politie heeft het recht om je voertuig in beslag te nemen en nooit meer terug te geven. 

Phatfour FLX(+) niet op te voeren
Phatfour schuift het niet onder banken en stoelen dat ze tegen het opvoeren van fatbikes zijn. Het opvoeren van fatbikes kan de veiligheid van de fietser en andere weggebruikers immers ernstig in gevraag brengen.

Daarnaast zijn fatbikes een milieuvriendelijk alternatief voor auto’s en scooters. Het opvoeren van een fatbike kan echter resulteren in een hoger energieverbruik en een kortere levensduur van de batterij. Dit staat haaks op het streven naar duurzaamheid en milieubewustzijn. Het opvoeren van fatbikes zorg tevens voor een negatieve perceptie ten opzichte van alle fatbikegebruikers.

Het nieuwste model van Phatfour, de FLX(+) is bijna niet op te voeren. Mocht je dit toch doen dan komt er een permanente melding in de software en hierdoor komt je garantie te vervallen.
 
Veiligheid voorop: redenen voor regels
Hoewel het voor sommigen verleidelijk is om een fatbike op te voeren, zijn er redenen waarom de wetgeving rond gemotoriseerde fietsen bestaat. Veiligheid staat voorop, zowel voor de fietser zelf als voor andere weggebruikers. Hogere snelheden verhogen het risico op ongevallen en kunnen de algemene fietsveiligheid in gevaar brengen.

Het is van belang om de regels en voorschriften na te leven om ongelukken en boetes te voorkomen. Fietsers kunnen met max. 25 km/u ondersteuning nog steeds genieten van snelheid, maar wel binnen de grenzen van de wet, waar veiligheid en verantwoordelijkheid samenkomen voor een plezierige rijervaring voor iedereen.

Wil je meer weten over de risico's van het opvoeren van je fatbike? Bekijk hieronder de duidelijke uitleg van Bright.nl.