Welke invloed heeft het weer op je accu

De kou kan een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties van de accu van je fatbike. Het is geen geheim dat batterijen gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen. Dit geldt ook voor de accu van je Phatfour fatbike. Over het algemeen zullen zowel het bereik als het vermogen van de batterij beter presteren bij warmer weer. Echter, met de juiste zorg en aandacht kunnen fatbikers nog steeds genieten van hun ritten in de winter.

Opladen bij kamertemperatuur
Een cruciale tip om de levensduur en prestaties van je accu te optimaliseren, is om de accu op kamertemperatuur op te laden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de fiets meteen na gebruik in de kou te parkeren, is het beter om de accu binnen op te laden. Hierdoor behoudt de batterij zijn maximale capaciteit en benut je het volledige potentieel van je fatbike, zelfs in koude omstandigheden.

Accubeheer in de winter
Wanneer je je fatbike buiten in de kou parkeert, zorg er dan voor dat de accu niet volledig leeg is. Lage temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de accu sneller leegloopt en dat de motor iets minder krachtig aanvoelt. Het is raadzaam om je accu op kamertemperatuur te houden voordat je op pad gaat. Dit kun je doen door de accu binnen te bewaren en pas op het laatste moment aan de fiets te bevestigen.

Houd er rekening mee dat extreme kou de prestaties van de accu kan beïnvloeden, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je nog steeds zorgeloos genieten van je fatbike, zelfs in winterse omstandigheden.