BLOG

Phatfour blog: nieuws, tips en fatbike avonturieren


Ontvang wel tot €1200 korting op een nieuwe Phatfour FLX

Als inwoner van Arnhem kun je vanaf 1 juni 2024 subsidie aanvragen als je een oude brommer of snorfiets laat slopen. Phatfour subsidieert graag mee, om daarmee het aankopen van een nieuwe Phatfour FLX extra voordelig te maken.

Phatfour vierkant achter petitie tegen illegale fatbikes  

Phatfour strijdt al maanden voor verkeersveiligheid en ondersteunt de petitie tegen opgevoerde fatbikes en onderschrijft het standpunt van Veilig Verkeer Nederland dat de voorgenomen maatregelen niet voldoende zijn en roept nadrukkelijk op om ook naar de bron van het probleem te kijken.

Join Phatfour at Eurobike 2024

Mark your calendars for the premier event in the cycling industry! Eurobike Frankfurt 2024 is set to take place from July 3rd to July 7th. Visit our booth at hall 8 standnumber F06.

Hoe werkt de rollenbank voor de fatbike?

De Nederlandse politie heeft recentelijk 300 rollenbanken besteld bij Dynostar. Phatfour is in gesprek gegaan met Martijn Vos, de eigenaar van Dynostar. 

De AD Fietstest: Phatfour FLX+ bekroond met een 8-

De Phatfour FLX+ is recentelijk is bekroond met een score van 7,9 door de AD Fietstest.

Phatfour breidt verzekering uit naar de FLB+ en FLS+

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Phatfour! Vanaf heden zijn ook de FLS+ en FLB+ modellen te verzekeren. 

Nieuw: Cargo Extender

De Cargo Extender vergroot het volume van je slotbak waardoor je moeiteloos al je spullen kunt meenemen en heerlijk vrij kunt biken!

Tips voor het kopen van een tweedehands Phatfour FLX(+)

Bij het vinden van de perfecte tweedehands Phatfour FLX(+) is het essentieel om voorzichtig te zijn en mogelijke risico's te vermijden, zoals het per ongeluk kopen van een gestolen fiets. 

Rollenbanken voor fatbikes

De politie heeft besloten om strenger op te treden tegen het opvoeren van fatbikes en gaat een vernieuwde rollenbank in zetten om fatbikes te controleren op mogelijke opvoering.

Fatbike of bakfiets?

Fietsen met kinderen kan een waar avontuur zijn, maar ook een uitdaging. Maar wat zijn de voordelen van het gebruik van een fatbike met kinderzitje in vergelijking met andere vervoersmiddelen zoals bakfietsen, scooters en gewone fietsen.

Fatbike Convenant

Wij maken een vuist tegen de overlast van opgevoerde en illegale fatbikes. De import door andere partijen van fatbikes, die niet voldoen aan de bestaande wet- en regelgeving, moet stoppen.

Fatbike huren voor een dag

Ben je op zoek naar een unieke manier om Nederland te verkennen en zin in een beetje avontuur? Dan is het huren van een Phatfour voor een dag precies wat je nodig hebt.

Kinderzitje op de FLX en FLX+

De FLX en FLX+ zijn uitgebreid met een achterdrager. Hierop kan je een kinderzitje, verschillende mandjes en kratjes, met een maximale belasting van 25 kg bevestigen.

Fatbike: verboden of toegestaan op de openbare weg?

Fatbikes, je ziet ze steeds vaker. Maar wat mag je allemaal met zo'n stoere elektrische fiets?

BNR Mobility test de FLX

Meindert Schut van BNR Radio heeft de FLX uitgebreid getest. Nieuwsgierig? Luister dan hoe Meindert dit heeft ervaren.

Fatbike toch weer te verzekeren

Pieter van Beusekom ging in gesprek met Noud Broekhof bij BNR Nieuwsradio. En vertelt hoe Phatfour, met diverse beveiligingsoplossingen ervoor heeft gezorgd dat haar fietsen weer verzekerd kunnen worden. 


Phatfour Connected maakt fatbike weer verzekerbaar

Phatfour lanceert een nieuwe anti-diefstal service: Phatfour Connected. Daarmee is deze e-bike weer verzekerbaar. 


Welke invloed heeft het weer op je accu

De kou kan een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties van de accu van je fatbike.

FLX Fatbike 'Best Reviewed' op Kieskeurig.nl

In de maanden november en december hebben meerdere testers van Kieskeurig.nl de Phatfour FLX getest. 

Wat kan een opgevoerde fatbike je aan boetes kosten?

De nieuwe boetes voor het opvoeren van een fatbike in 2024 zijn bekend en ze zijn fors.

Hoe zet je een fatbike het beste op slot?

Het kiezen van juiste fietssloten en het op de juiste manier bevestigen van je fatbike aan een vast object zijn cruciale stappen om diefstal te voorkomen

Amsterdam gaat naar 30 km per uur

Op 8 december 2023 gaat de nieuwe regel van kracht waarbij men bij 80% van de wegen in Amsterdam maximaal 30 km per uur mag mag rijden. 

Waar kun je jouw fatbike verzekeren?

Voor eigenaren van een fatbike die op zoek zijn naar een verzekeringsoplossing zijn er gelukkig nog alternatieve opties beschikbaar.

Hoe verklein je de kans op fatbike diefstal?

De ANWB heeft recent aangekondigd dat ze niet langer verzekeringen zullen aanbieden voor fatbikes. De beslissing om geen verzekeringen meer aan te bieden voor fatbikes is genomen vanwege de hoge diefstalrisico's in sommige gebieden.

Back to school met een fatbike

De Phatfour fatbike biedt niet alleen ruimte voor jezelf, maar ook voor een vriend(in). Met de mogelijkheid om met z'n tweeën op de fatbike te zitten, is het delen van het avontuur met een klasgenoot een mogelijkheid die je niet wilt missen.

Is een fatbike veilig?

De dikke banden van een fatbike bieden meer grip op de weg, waardoor ze veiliger zijn om mee te rijden in verschillende weersomstandigheden.

Phatfour fatbikes veroveren de politiepatrouille 

De politie in regio Groningen heeft besloten om hun gebruikelijke voertuigen in te ruilen voor een meer ecologisch alternatief en om verbinding met de jeugd te maken: de Phatfour fatbikes.

Kinderzitjes op een fatbike 

Met de FLB+ en FLX modellen van Phatfour kunnen ouders hun kleintjes op een comfortabele en veilige manier meenemen voor een rit vol avontuur.

Onderhoud van een fatbike is essentieel

Het onderhoud van een fatbike is belangrijk om ervoor te zorgen dat je jarenlang zorgeloos kunt genieten van je fiets. 

Fatbikes met gashendels: de discussie over opvoeren

Het televisieprogramma Zomerkassa wierp een vraagstuk op bij verschillende fietsenwinkels: is het mogelijk om een gashendel op een fatbike te plaatsen? 

Waterstof: de toekomst van de fatbike?

H-BIKE3 is de eerste waterstof aangedreven fatbike die daadwerkelijk rondrijdt.

Met een Phatfour mag je op de openbare weg rijden

ILT gaat strenger handhaven op fatbikes, die niet legaal zijn op de openbare weg. 

Phatfour at Eurobike 2023

Phatfour is coming to Germany and in specific to the Eurobike 2023 in Frankfurt. 

FLX 'best getest' in categorie fatbikes

Phatfour als 'best getest' door Fietstest.nl in samenwerking met het Algemeen Dagblad.

Phatfour op bezoek bij​ business mobility week

Onze medeoprichter en eigenaar Pieter was van de week te gast bij de live-uitzending van New Business Radio om de nieuwe FLX fatbike te presenteren en in gesprek te gaan over e-mobility.

Phatfour op bezoek bij BNR radio

Medeoprichter en eigenaar Mels van Hoolwerff was op bezoek bij BNR Radio en presenteerde daar het nieuwe fatbike model, de FLX. 

Review FLX door 
Bright NL

Een mooie review door Bright NL over de nieuwe FLX van Phatfour. Een score van een 8- waardoor we bovenaan i​n de lijst staan in de categorie Fatbikes.

Hoe voorkom je accu- en fietsendiefstal

Sinds 2020 is het aantal elektrische fietsdiefstallen gestegen met ruim 70%. Wij adviseren dan ook altijd een aantal maatregelen om de kans op fietsendiefstal te verminderen.

Phatfour in Zwolle

Wist je dat de helmplicht per januari voor snorfietsen landelijk wordt doorgevoerd? En dat er in steeds meer straten in de binnenstad van Zwolle een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur wordt gehanteerd?

Nieuwe verkeers-maatregelingen in Rotterdam

De gemeente wil de maximumsnelheid in de binnenstad terugbrengen naar dertig kilometer per uur. Volgend jaar zijn de eerste achttien straten aan de beurt. 

Mels van Hoolwerff te gast bij BNR radio

E-fatbike producent Phatfour heeft een kapitaalinjectie van 1 miljoen gekregen. Is het verstandig in te zetten op expansie nu de discussie over regulering van elektronische fietsen keer op keer oplaait? Te gast is Mels van Hoolwerff, oprichter en CEO van Phatfour.

€1M voor Phatfour om Europa te verleiden

Sinds de lancering in 2019 wist de Nederlandse startup PHATFOUR haar fietsverkoop jaarlijks te verdrievoudigen. Een oer-Hollandse jongensdroom met robuuste, handgemaakte ‘fatbikes’ die steeds populairder worden in steden. 

Phatfour op bezoek bij New Business Radio

Medeoprichter en eigenaar Pieter van Beusekom is glashelder over de ambities van de onderneming. Samen met vrienden Mels van Hoolwerff en Daan Valk ontwierp hij een duurzaam alternatief voor de vervuilende scooters en brommers, iets wat er anders dan anders uitziet. 

Review Phatfour by Power Unlimited

Martin Verschoor van Power Unlimited heeft de Phatfour 1000W getest. Power Unlimited is de grootste online gaming platform van Nederland. Alles over games, tech en gadgets.  ​​

Pagina 1      Pagina 2      Pagina 3