Fatbike of bakfiets?

Fietsen met kinderen kan een waar avontuur zijn, maar ook een uitdaging. Gelukkig biedt Phatfour met zijn FLX en FLX+ fatbikes een innovatieve oplossing voor ouders die graag samen met hun kleintjes de wereld op twee wielen willen verkennen. Met de mogelijkheid om een kinderzitje aan te brengen, opent Phatfour nieuwe perspectieven voor gezinsuitjes. Maar wat zijn de voordelen van het gebruik van een Phatfour met kinderzitje in vergelijking met andere vervoersmiddelen zoals bakfietsen, scooters en gewone fietsen.

Veiligheid en comfort
Een van de belangrijkste overwegingen voor ouders is de veiligheid van hun kinderen tijdens het fietsen. Met een Phatfour kunnen ouders gerust zijn, omdat deze stevige constructies zorgen voor een stabiele rit, zelfs met extra gewicht aan boord. Het toevoegen van een kinderzitje aan de fatbike biedt een veilige en comfortabele manier om jonge passagiers mee te nemen. De mogelijkheid om zowel voor als achter te zitten met footpegs of voor de allerkleinste een achterzitje te monteren op de FLX is ideaal. Bovendien passen ook oudere kinderen op het zadel en kunnen ze samen met hun ouder genieten van een comfortabele rit, waarbij ze actief betrokken zijn bij het avontuur. 

Flexibiliteit en gemak
In vergelijking met bakfietsen zijn fatbikes veel flexibeler en gemakkelijker te manoeuvreren, vooral in stedelijke omgevingen. Ze nemen minder ruimte in beslag en zijn handiger bij het parkeren of navigeren door drukke straten. Met de toevoeging van een achterdrager kunnen ouders niet alleen kinderzitjes bevestigen, maar ook mandjes en kratjes tot wel 25 kg, waardoor ze extra bagage kunnen meenemen voor een dagje uit.

Milieuvriendelijkheid
In vergelijking met scooters en auto's zijn fatbikes een milieuvriendelijkere optie voor gezinsvervoer. Door te kiezen voor een fatbike dragen gezinnen bij aan een schonere en groenere leefomgeving, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben en actief blijven.

Boek hier een gratis proefrit.


FLX & FLX+


De FLX en FLX+ zijn uitgebreid met een achterdrager. Hierop kan je een kinderzitje, verschillende mandjes en kratjes, met een maximale belasting van 25 kg bevestigen.

Achterdrager FLX en FLX+

De achterdrager is ideaal voor kinderzitjes, met een maximale belasting van 25 kg. 

Kinderzitje Qibbel (1+)

Dit zitje is ideaal voor kinderen van 1 tot 7 jaar oud. Het biedt niet alleen comfort, maar ook veiligheid dankzij de verstelbare veiligheidsgordel en de stevige montage op de fatbike.