Veelgestelde vragen

Wat kunnen we voor je doen?


Vanaf heden zijn de FLS+, FLB+ FLX en FLX+ fatbikes weer te verzekeren.

Om in aanmerking te komen voor de verzekering, zijn er enkele voorwaarden:

Het proces om je Phatfour fatbike te verzekeren is eenvoudig:

  1. Maak een afspraak bij een aangesloten Phatfour dealer.
  2. Sluit een Phatfour Connected abonnement af. Dit kan via de website van Phatfour.
  3. Laat de tracker installeren door een erkende Phatfour dealer.
  4. De dealer zal samen met jou de verzekering afsluiten. Hier vind je de polisvoorwaarden.
  5. Binnen 24 uur ben je verzekerd en binnen 5 werkdagen ontvang je de polis voor de verzekering en is je Phatfour te lokaliseren via de app.

Phatfour Connected (tracker + abonnement) is een anti-diefstal service waarmee de Phatfour fatbikes weer te verzekeren zijn. Hiermee wordt de kans op diefstal van jouw fiets verlaagd en de kans op het terugvinden verhoogd.

De tracker kan bij een erkende dealer worden geïnstalleerd en sluit een abonnement af via onze website.  De tracker + installatie hebben een adviesprijs van €89,-. Kosten abonnement zijn afhankelijk van de duur van het abonnement. 

De dealer voert de gegevens van de tracker, bike en gegevens klant in het systeem. Met twee werkdagen worden de gegevens verwerkt en wordt er een onboarding e-mail naar de klant gestuurd (check ook je spambox voor deze e-mail). Je ontvangt daarna een tweede e-mail met een activatie code om je bike te koppelen in je app.

Klik hier voor meer vragen over de Phatfour Connected tracker (scrol naar beneden).

Let op! Phatfour Connected is onafhankelijk van de verzekering. Je kunt de verzekering afzonderlijk afsluiten via een erkende Phatfour-dealer.

De dealer voert de gegevens van de tracker, bike en gegevens klant in het systeem. Met twee werkdagen worden de gegevens verwerkt en wordt er een onboarding e-mail naar de klant gestuurd (check ook je spambox voor deze e-mail). Je ontvangt daarna een tweede e-mail met een activatie code om je bike te koppelen in je app.

Je hebt nog geen onboarding mail ontvangen na 48 uur, dit kan de volgende reden hebben: 
- De e-mail is in je spambox terecht gekomen
- De gegevens nog niet zijn verwerkt (i.v.m. het weekend)
- De dealer heeft de gegevens niet goed ingevoerd, neem hiervoor contact op met support@phatfour.com 

Klik hier voor meer vragen over de Phatfour Connected tracker (scrol naar beneden).

Voor meer informatie en vragen over de AXA-IN Smart Guard app, zie de FAQ vragen in de app.


Ben je de codecard kwijt, dan kun je deze opvragen bij ABUS.

Wat moet je doen?

- Je neemt contact op met ABUS Sleutelservice
- Je stuurt één sleutel op van de codecard die je wilt ontvangen. Let op, doe dit aangetekend of in een bubbel envelop. 
- Na ontvangst én de betaling van de order bij ABUS Sleutelservice wordt de sleutel uitgelezen, verwerkt en verzonden op de eerstvolgende werkdag. Bezorging van de order wordt door PostNL als normale brievenbuspost (naar België als Priority) afgewikkeld. Op brievenbuspost zit dan ook géén Track&Trace. Let op, dit kan wat langer duren. 

Om een verzekering af te sluiten heb je een codecard nodig. Mocht je fiets gestolen zijn, dan moet je de codecard aanleveren bij de verzekeraar. De codecard moet je dus goed bewaren. 


Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de maximaal te behalen afstand.
Ten eerste de bandenspanning. Beide banden moeten op 2.3 bar staan (bij de +serie). Als dit minder is kan de range tot wel 35% afnemen.

Verder is het totaalgewicht van fietser en belading van invloed. Hoe hoger het totaalgewicht, hoe eerder de accu leegloopt.
Daarnaast is de manier van fietsen van grote invloed. Tijdens het optrekken verbruikt de bike velen malen meer dan wanneer er op constante snelheid wordt gefietst. 

Ook het weer heeft invloed op de maximale range. Bij een buitentemperatuur rond de 5 graden Celsius neemt de maximale range rond de 20% af.

Zet daarnaast de accu uit wanneer de bike niet wordt gebruikt. De motorcontroller gebruikt ongeveer 4 watt. Als de accu aan blijft staan zal deze dus langzaam leeglopen.

Service- en garantievragen lopen via de partij waar de Phatfour is gekocht. Heb je jouw bike bij een reseller gekocht? Neem dan contact op met hen.

Heb je de bike direct bij ons besteld? Neem dan contact op via support@phatfour.com

Als bewijs van ons vakmanschap worden al onze frames gedekt met 5 jaar garantie.
Op alle elektronische componenten van een Phatfour zit de gebruikelijke 2 jaar garantie. 
Op slijtageonderdelen wordt in de meeste gevallen geen garantie verleend. 

Vragen over garantie? Neem contact op via support@phatfour.com

Bij de FLX(+) krijg je na 250 km al een service sleuteltje op je scherm. Dit betekent dat het tijd is voor je eerste check up. Maak een afspraak je dealer. Dit is belangrijk voor de levensduur van je fatbike.

De fatbikes van Phatfour worden elke keer zorgvuldig gebouwd en rijklaar opgeleverd. Maar het is normaal dat sommige onderdelen na een tijdje wat losser gaan zitten. Om ervoor te zorgen dat je jaren zorgeloos kunt cruisen, raden we vanuit Phatfour aan om na de eerste 250 gereden kilometers een servicebeurt uit te laten voeren. Hierna wordt aangeraden bij 1500 km en 2500 km een servicebeurt uit te voeren. De servicebeurt kan je laten uitvoeren bij een van de Phatfour dealers.

Onze dealers (of andere lokale fietsenmakers) helpen je graag. Dit is wat ze kunnen doen:

  • Remmen afstellen
  • Versnellingen controleren
  • Ketting spannen en smeren
  • Bouten waar nodig vastdraaien
  • Bandendruk controleren

Heb je nog andere vragen? 
Neem contact op met de support 
afdeling.

Het controleren van de bandendruk een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je fatbike. De bandendruk heeft invloed op de accu, de grip, het rolvermogen en het comfort tijdens het fietsen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de bandendruk te controleren en waar nodig aan te passen.

Voor de fijnste fietservaring raden we de volgende bandenspanning aan: 

·      FLX(+) 2.0 bar

·      FLB+ 2.3 bar

·      FLB 1,8 voor en 2,3 achter

Met een hogere bandenspanning is de rolweerstand lager en krijg je minder snel een lekke band. 

Een Phatfour kan en mag maximaal 25km per uur. Fatbikes die harder rijden dan 25km per uur zijn illegaal en kunnen in beslag genomen worden. 

Wij zijn tegen het opvoeren van Phatfour’s. Het is verboden om harder dan 25km per uur te rijden op de openbare weg. 

​De buitentemperatuur heeft invloed op de prestaties van je accu. Het bereik en het vermogen van een batterij zullen altijd het beste zijn bij warmer weer. Ook in de winter kun je je fiets volkomen veilig gebruiken, maar probeer je fiets wel op kamertemperatuur op te laden. Als je je fiets buiten in de kou parkeert, zorg er dan voor dat de accu niet helemaal leeg is.

Hoe warm of koud het ook is, we raden je altijd aan om de stekker van je fiets uit het stopcontact te halen zodra je fiets volledig is opgeladen. En als je je fiets voor langere tijd wilt stallen, zorg er dan voor dat het accuniveau ongeveer 40-60% is. Zo houd je de prestaties van je accu op peil.

Bij lage temperaturen kun je merken dat je accu sneller leeg is en dat de motor iets minder krachtig aanvoelt. Als je de eerste paar minuten op een lager energieniveau rijdt, geef je je accu de kans om zich goed op te warmen.

​​Op een Phatfour fatbike mag je zonder helm fietsen. 

​​Je hebt geen rijbewijs nodig voor een fatbike die maximaal 25km per uur gaat.

​​Dit is niet mogelijk via de website van Phatfour maar wel via een aantal Phatfour dealers. Hiervoor verwijzen we je naar een van onze dealers.

​​Er geldt geen minimumleeftijd om op een fatbike te rijden. Voor een Phatfour moet je wel minimaal 1.50m zijn. 

​​De FLX  is in 2023 als beste uit de test gekomen van Bright NL. Met een score van een 8- staat Phatfour bovenaan in de lijst in de categorie fatbikes.

Voor eigenaren van een fatbike die op zoek zijn naar een verzekeringsoplossing zijn er verschillende opties beschikbaar. Bekijk hier een lijst met verzekeraars waar je, op moment van schrijven, je Phatfour kan verzekeren.

In een tijd waarin mobiliteit en duurzaamheid steeds belangrijker worden, is de populariteit van fatbikes aanzienlijk toegenomen. Echter, met deze groeiende populariteit komt ook een verhoogd risico op diefstal. Het is daarom van groot belang dat fatbike eigenaren zich bewust zijn van de risico's en effectieve maatregelen nemen om diefstal te voorkomen. Bekijk hier een aantal maatregelen die de kans op diefstal verkleinen. 

De Phatfour is ontworpen als een veilige fiets. De term fatbike staat voor een e-bike met dikke banden. De regels van een e-bike zijn hetzelfde voor een fatbike. Je hoeft geen helm te dragen, geen rijbewijs te hebben en is niet leeftijd gebonden, mits de fatbike een elektrisch aangedreven fiets is met een vermogen onder de 250 Watt en een maximale topsnelheid gelimiteerd op 25 km/h.

Met de FLB+ en FLX modellen van Phatfour kunnen ouders hun kleintjes op een comfortabele en veilige manier meenemen voor een rit vol avontuur. 

Er is momenteel een kinderzitje voor kleine kinderen in ontwikkeling voor de FLX en FLX+. Ouders van oudere kinderen kunnen al wel gebruik kunnen maken van deze stoere fatbike. De FLX en FLX+ zijn namelijk perfect om oudere kinderen mee te nemen op de fatbike doormiddel van voetsteuntjes voor en/of achter.