Verzekering voor je fatbike

Diverse verzekeraars hebben recent aangekondigd dat ze niet langer verzekeringen zullen aanbieden voor fatbikes. De beslissing om geen verzekering meer aan te bieden voor een fatbike is genomen vanwege de hoge diefstal cijfers in sommige gebieden, met name in stedelijke omgevingen zoals Amsterdam. 

Alternatieve opties
Graag attenderen wij je op andere verzekeraars waar je, op moment van schrijven, nog wel gerust je Phatfour kan verzekeren.

1. Qover: Bij Qover kun je een fietsverzekering voor je fatbike afsluiten. Kies voor elektrische mountainbike. 

2. Alpina: Bij Alpina kun je een fatbike verzekering afsluiten. Je kan kiezen uit twee dekkingen: diefstal + verzekering of diefstal, schade en verzekering. Bereken hier je premie.

2. Interpolis/Rabobank: Bij Interpolis kun je alleen je fatbike verzekeren als je voor 1 september 2023 een "Alles in één Polis" verzekering hebt afgesloten. Dan is het mogelijk om de fietsverzekering telefonisch aan te vragen, dit in combinatie met een goedgekeurd ART 4 slot. 

Het is belangrijk om als eigenaar van een fatbike zelf ook onderzoek te doen en contact op te nemen met de verzekeraars om te bepalen welke optie het beste bij je past.

Lees hier hoe je de kans op fatbike diefstal kan verkleinen.

Update: 28 september 2023