Verzekering voor je fatbike

Diverse verzekeraars hebben vorig jaar aangekondigd dat ze niet langer verzekeringen zullen aanbieden voor fatbikes. De beslissing om geen verzekering meer aan te bieden voor een fatbike is genomen vanwege de hoge diefstal cijfers in sommige gebieden, met name in stedelijke omgevingen zoals Amsterdam. 

Phatfour Connected maakt fatbike weer verzekerbaar

Met een Phatfour Connected kun je weer een verzekering afsluiten voor je fatbike. Phatfour Connected is een nieuwe anti diefstal service. Middels een tracker is je Phatfour altijd te lokaliseren via een app. Vernieuwend binnen het segment is dat bij diefstal de motor op afstand uitgezet kan worden. Vervolgens komt Nederlands grootste beveiligingsfirma G4S, in actie om de gestolen bike te achterhalen. Zelfs als de dief de tracker weet te verwijderen, blijft de e-bike onbruikbaar.

Phatfour's anti-diefstalservice is nu beschikbaar voor FLX(+) en FLS+ en FLB+ modellen. 

Door deze oplossing was Phatfour sinds 1 februari 2024 als eerste fatbike merk weer te verzekeren tegen diefstal. De verzekering is bij een aangesloten Phatfour dealer af te sluiten bij aanschaf van een nieuwe Phatfour of bij Phatfour zelf bij een bestelling op de website.

Fatbike verzekering kosten

Om je fatbike te verzekeren is het verplicht om een geactiveerde tracker en Phatfour Connected abonnement te hebben. De consumentenadviesprijs van Phatfour Connected is € 89,- inclusief btw & installatie. Voor een abonnement kun je kiezen uit 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar voor de connectiviteit inclusief bike recovery service. 

De abonnementsprijzen zijn als volgt:
1 jaar: € 100,- inclusief btw.
2 jaar: € 170,- inclusief btw.
3 jaar: € 220,- inclusief btw.

Wat kost een fatbike verzekering?

De hoogte van de verzekeringspremiewordt bepaald door de aanschafwaarde of taxatiewaarde van de elektrische fiets en de postcode van je woonplaats. Bij nieuwe fietsen geef je de nieuwwaarde op voor de verzekering. Voor eerder aangeschafte fietsen moet de dealer eerst een taxatie uitvoeren (let op – hier kunnen kosten aan verbonden zijn).

Met een fatbike verzekering all risk zijn de volgende onderdelen gedekt door de verzekering:

  • Diefstal: diefstal van de fiets en onderdelen zijn volledig gedekt.
  • Schade: gevolgschade na diefstal of schade door vandalisme zijn volledig gedekt.
  • Overig: naast schade en diefstal zijn de volgende onderdelen gedekt: verhaalrechtsbijstand & ongevallenverzekering voor opzittenden.

Moet je een fatbike verzekeren?

In Nederland is het niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor een fatbike. Zelfs als er geen wettelijke verplichting is, is het handig om nog steeds je fatbike te verzekeren, vooral als het een duur model is of als je van plan bent om veel op drukke plaatsen te rijden waar het risico op een ongeluk of diefstal groter is. 

Lees hier hoe je de kans op fatbike diefstal kan verkleinen.

Update: 26 juni 2024